Magamról

 

 

Amirov Rusztem vagyok, 1990.05.05.-én születtem, Budapesten élek.

Szeretem a könyveket, sokat olvasok. Kedvenc témám a science fiction olvasása és írása. Szívesen nézek tudományos műsorokat, ami verseimben is visszatükröződik. Szeretek írni a hazaszeretetről, a szerelemről, a világűrről, állatokról, az élet szépségeiről és minden másról is, ami körülöttünk zajlik.

Már kigyermekként is szerettem az irodalmat és a zenét. Kisiskolás koromtól az egyetemi évekig aktívan részt vettem iskolai programokon, ünnepélyeken. Zeneiskolában zongorázni, majd gitározni tanultam összesen 8 éven keresztül.

Veszprémben, a Pannon Várszínházban gyerekszínészként számos darabban játszottam. 2005-ben szerepeltem Elek Judit: A hét nyolcadik napja című filmében, ahol Öcsit, a hajléktalan kisfiút játszattam.

Verseket 9-10 éves koromtól kezdtem írni. Gimnazista koromban az „Ami a szívedet nyomja” megyei vers- és prózaíró pályázaton első helyezést értem el. Országos színjátszó találkozón különdíjat kaptam. Az ELTE által szervezett Magyar nyelv napja alkalmából rendezett Szépirodalmi pályázaton második helyezést értem el.

A versek szeretete a mai napig aktív része életemnek. Az elmúlt 10 év során 3 verseskötetem jelent meg magánkiadásban, a következő címekkel: „A kastély hercegnője”, „Nyugtalanság” és „Virágzás’’. Számos antológiában is jelenetek meg verseim.

A poet.hu weboldalon számos versem megtalálható.

Sok a modern, akciódús versem, melynek célja a szórakoztatás. Kevés kortárs költő ír ilyen stílusban, mint én, ezért szeretném ezt a stílust is népszerűvé tenni. Verseim nagyrésze hétköznapi történeteket mesél el. Boldog lennék, ha az irodalom, a versek szeretete fontos maradna az embereknek.


© Minden jog fenntartva.